NISTELRODE – “We gaan op vrijdag en zaterdag weer open!” Dit mooie bericht stuurde Wereldwinkel Nistelrode de wijde wereld in. Nadat de mooie en compleet vernieuwde winkel enkele weken geleden helaas door het coronavirus haar deuren moest sluiten, stonden de vrijwilligers natuurlijk alweer te trappelen van ongeduld om weer in de winkel te kunnen werken en de klanten weer te mogen ontvangen.

En de Fairtrade Week, die loopt van 2 tot en met 10 mei, is natuurlijk dé week bij uitstek om je Moederdagcadeau te kopen bij dé fairtradeshop van Bernheze: Wereldwinkel Nistelrode. Zondag 10 mei is het weer Moederdag; een prachtige dag om je moeder eens extra te verwennen.

Werkgelegenheid
Vele ambachtelijke werkzaamheden door producenten in Derde Wereldlanden gingen vooraf aan de mooie producten die te koop zijn in Wereldwinkel. Wist je dat vaak de hele familie meewerkt aan zo’n product en de werkplaatsen dan ook in en bij hun woonvertrekken zijn? De verkoop van de vele Fairtrade producten leidt tot een flinke uitbreiding van de werkgelegenheid in de Derde Wereld en juist in de Fairtrade Week steunt Wereldwinkel Nistelrode de producenten.

Fairtradeweek
De vrijwilligers van de Wereldwinkel kijken altijd uit naar de Fairtrade week omdat er dan veel vaste, maar ook nieuwe klanten komen om een mooi cadeau uit te zoeken en tegelijkertijd te genieten van een (h)eerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers! Helaas kan dat in deze periode niet aangeboden worden in verband met het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM die natuurlijk ook opgevolgd worden door Wereldwinkel Nistelrode. Toch hopen de medewerkers dat de vele moederdagcadeaus die de winkel rijk is hun weg vinden naar jouw lieve moeder!

Wist je dat je ook telefonisch je bestelling kunt doorgeven? Dit kan via 06-34254915. Wereldwinkel Nistelrode levert de producten daarna thuis bij je af!

Wereldwinkel Nistelrode is tot nader order alleen geopend op vrijdag en zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur. Houd de Facebookpagina in de gaten voor alle updates!