Wat is Wereldwinkel Nistelrode?

In 1991 opende de Wereldwinkel in Nistelrode met als doel fairtrade-producten te verkopen. Wereldwinkel Nistelrode verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Op deze manier helpen ze de mensen in ontwikkelingslanden om op een eerlijke manier hun geld te verdienen.

Alhoewel er een flinke toename van fairtrade producten verkopende winkels is, onderneemt Wereldwinkel Nistelrode sinds 2020 op geheel zelfstandige basis. Zij blijft de naam Wereldwinkel dragen en verplicht zich daarmee 80 procent van haar producten op fairtrade basis in te kopen. Met jouw aankoop help je hen daarbij!

Visie • waar staan wij voor?

Wereldwinkel Nistelrode vindt dat iedereen op de wereld de kans moet krijgen om een eerlijk inkomen te verdienen. Wereldwinkel Nistelrode koopt daarom van de producenten uit ontwikkelingslanden, verkoopt voor hen en werkt zo aan een eerlijke handel. Wereldwinkel Nistelrode blijft continu aandacht vragen voor deze manier van werken, ondanks dat de gedachtengang inmiddels wereldwijd geaccepteerd is.

Missie • wat willen wij?

Wij willen werken met vrijwilligers en originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen verkopen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Wij willen juist dié producenten en die leveranciers; als zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren kiezen, die het hard nodig hebben en we willen zorgen dat ze een rechtvaardige prijs krijgen en zo een menswaardig bestaan op kunnen bouwen. Wij willen graag dat jij ons daarbij helpt, want met jouw aankoop help je ons en daarmee hen!

Respect • Ontwikkeling • Transparantie – zijn de kernwaarden die we prioriteit geven.

Samenwerkingen, sponsors en donaties; wij zijn actief op zoek

De Wereldwinkels in Nederland werken met vrijwilligers. De structuur van onze organisatie is uniek en daar zijn we trots op. Echter, om projecten uit te kunnen voeren waarmee we de producenten extra kunnen helpen, zijn we op zoek naar sponsors, donateurs en samenwerkingspartners.
Heb je interesse om ons te steunen? Neem dan contact op via info@wereldwinkelnistelrode.nl.

Het bestuur bestaat uit voorzitter Anja Fleischeuer, secretariaat: Corry van Rooij, Sjan Cuipers, Annie van den Broek, Anke van Rijswijk.