Over Fairtrade2020-01-24T11:11:47+01:00

Hoe zit het nu eigenlijk met fairtrade?

Wereldwinkel Nistelrode verkoopt mooie cadeaus zoals speelgoed, sieraden, woonaccessoires, maar ook voedingsmiddelen, zoals wijn, chocolade, koffie en thee. Al deze producten hebben een fairtrade keurmerk, bijvoorbeeld van Max Havelaar of de World Fair Trade Organisation.

Naast de fairtrade producten uit verre oorden heeft Wereldwinkel Nistelrode ook duurzame producten van dichterbij, uit Europa, in de schappen liggen. Doordat deze producten van minder ver hoeven te komen, is de belasting van het milieu een stuk minder. Daarnaast komen deze producten natuurlijk van een duurzame leverancier, die werkt volgens de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen principes. De razend populaire en mooi vormgegeven herbruikbare drinkfles Dopper is hier een goed voorbeeld van.

Eerlijk is eerlijk

Onder het motto fairtrade gaan erkende leveranciers van de Wereldwinkel langdurige handelsrelaties aan met de producenten in ontwikkelingslanden waardoor zij beter kunnen investeren in hun eigen toekomst. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. Door het kopen van een fairtrade cadeau bij de Wereldwinkel Nistelrode kun je het leven van producenten in ontwikkelingslanden veranderen.

In internationaal verband zijn in 2001 criteria opgesteld om fairtrade te kunnen toetsen op betrouwbaarheid en kwaliteit, namelijk respect voor mens en milieu, een duurzame handelsrelatie, ondersteuning van producentenorganisaties en transparantie van de handelsketen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er bij fairtrade geen sprake is van kinderarbeid, er goede en veilige arbeidsomstandigheden zijn en arbeiders een leefbaar loon krijgen.

Fairtrade verhalen

Meer Fairtrade verhalen

Koop je een cadeau in de Wereldwinkel,
dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers.

Ga naar de bovenkant