Vrijdag 31 januari. Al vroeg was het een drukte van belang want alle vrijwilligers wilden alles helemaal tip top in orde  hebben voor de opening. Om 11.00 uur was het zover. Het Afrika-Engakoor was aanwezig en ook de vele vrijwilligers en ondernemers die geholpen hebben tijdens de tweeënhalve week dat de winkel dicht was. Wat is er veel gebeurd op Raadhuisplein 1b. Wie die vrijwilligers en ondernemers waren waren, kun je onder deze link lezen.

De laatste dag van de maand en de eerste dag van een nieuw tijdperk voor Wereldwinkel Nistelrode, De Fairshop van Bernheze. De heropening werd dan ook met een klein feestje gevierd. Voorzitter Anja Fleischeuer opende het woord: “Het was onze grote wens, maar niet voor onszelf. We doen dit om de producenten in ontwikkelingslanden de kans te geven, op een eerlijke manier hun inkomen te verdienen.”
Het Afrika Engakoor zorgde voor een toepasselijke muzikale klank tussen de sprekers in. Wethouder van Moorselaar beloofde Wereldwinkel Nistelrode te steunen waarop de voorzitter hem meteen een opdracht gaf: “Dan wil ik meteen de koe bij de horens pakken en u vragen maandag bij de koffieautomaat in het gemeentehuis aan ons te denken.” Verwijzend naar de heerlijke koffie die Wereldwinkel Nistelrode verkoopt. Voor een fairtrade gemeente is natuurlijk een fairtrade leverancier vanzelfsprekend!

Hierna werd door een van de eerste initiatiefneemsters van Wereldwinkel Nistelrode, Mientje Koenen en de jongste vrijwilligster van het moment, Fenne van Boxmeer, de opening verricht, samen met Wethouder van Moorselaar. Hierna kon iedereen de winkel bewonderen.

Meer foto’s www.mooibernheze.nl/albums