NISTELRODE – En zo ben je een opening, een hele boel complimenten en felicitaties verder. Wat een trotse vrijwilligers. Heel erg leuk! Ben jij nog niet bij de nieuwe Wereldwinkel geweest? Ga dan eens langs, momenteel zijn er leuke Valentijnscadeautjes en ook aan Pasen is gedacht. Online is er van alles te vinden. Behalve een klein online overzicht van het assortiment, vind je ook leuke verhalen op de website.

WereldseWoensdagWeetje

En elke woensdag staat op Instagram en Facebook het WereldseWoensdagWeetje, waar op de website nog wat uitgebreider verteld wordt over het uitgelichte Fairtradeverhaal.

Wist jij bijvoorbeeld dat Viber een nieuw materiaal is? Het is dé vervanger van plastic. Viber is een nieuw materiaal dat super sterk is en volledig composteerbaar. Het wordt gemaakt van olifantsgras dat gewoon in Nederland groeit. Dit gewas is snel groeiend en legt de CO2 uitstoot vast, goed voor het milieu dus! Het is ook goed te bewerken door vernieuwde technieken. Het Viber materiaal is binnen zes weken helemaal weg als je het in de grond stopt en dat betekent: geen restafval! In de wereldwinkel worden mooie bekers van dit milieuvriendelijke materiaal verkocht.

Dit soort leuke weetjes over de Wereldwinkel of producten die in de winkel verkocht worden, lees je iedere woensdag op de social media kanalen van Wereldwinkel Nistelrode!

Ik vond het erg leuk om van dichtbij mee te maken hoe Wereldwinkel Nistelrode getransformeerd is naar een nieuwe hippe fairtrade winkel, wat is dit goed gelukt! Ook de social media kanalen hebben een flinke boost gehad, met meer volgers en meer bekendheid. Ik hoop dat mensen de volgende keer als ze een cadeautje nodig hebben, of zin hebben in een lekkere Tony’s Chocolonely reep, ook eens denken aan Wereldwinkel Nistelrode. Dat zou heel mooi zijn!