Het probleem

De chocoladeketen is ongelijk verdeeld. Miljoenen boeren aan het begin van de keten produceren cacao. Miljarden consumenten aan het eind van de keten genieten van chocolade. En in het midden? Daar zit een handvol chocogiganten dat er baat bij heeft de inkoopprijs van cacao onmenselijk laag te houden. De cacaoboer leeft hierdoor in armoede… met kinderarbeid en moderne slavernij tot gevolg.

Wát… slavernij?

Op dit moment is er slavernij op cacaoplantages in West-Afrika. Dit is het resultaat van de ongelijk verdeelde cacaoketen. Illegale kinderarbeid en moderne slavernij mogen niet. En het moet stoppen. Tony’s bestaat om dit te veranderen.


Tony’s route naar 100% slaafvrije chocolade

De missie van Tony’s Chocolonely: samen maken ze 100% slaafvrij de norm in chocolade. Hoe ze die grote missie bereiken? Dat is niet makkelijk en best complex. Dat doen ze aan de hand van Tony’s routekaart; de weg die zij volgen naar 100% slaafvrije chocolade. De routekaart bestaat uit drie pijlers.

Tony’s 5 spelregels voor slaafvrije cacao

Ze geven het voorbeeld en laten zien dat chocolade maken anders kan: in smaak, verpakking en de manier waarop ze zakendoen met cacaoboeren. Dat ze commercieel succesvol slaafvrije chocolade kunnen maken met Tony’s spelregels voor slaafvrije cacao. De spelregels lees je hier: www.tonyschocolonely.com/nl/nl/onze-missie#manifest-4.

Kijk wat jij kunt doen

Ze kunnen het niet alleen. In hun eentje maken ze hun chocolade slaafvrij, maar sámen maken we alle chocolade 100% slaafvrij. Want hoe meer mensen meedoen met hun missie en hun verhaal delen, hoe eerder 100% slaafvrije chocolade normaal wordt. Uiteindelijk bepaal jij. Doe je mee?

Wereldwinkel Nistelrode doet ook mee

Wij als Wereldwinkel steunen dit concept en verkopen ook Tony’s chocolonely repen in onze winkel in Nistelrode.

12 jaar onderweg

Tony’s Chocolonely is nu twaalf jaar onderweg naar 100% slaafvrije chocolade ze zijn gesteund, aangemoedigd, uitgedaagd en opgegeten ze weten nu hoe lastig het is om een industrie te veranderen. Ze zijn enorm gegroeid en hebben resultaten bereikt.

Bekijk hier de hele tijdlijn van Tony’s Chocolonely
www.tonyschocolonely.com/nl/nl/onze-missie/hoe-t-begon

Bron: Tony’s Chocolonely